Mnogo ljudi se žali kako imju problema sa ujedima komaraca u ovom periodu. Mnogi gradovi rade zaprašivanje da bi se uklonili ovi nametnici ali postoje i neki drugi načini na koje možemo da se zaštitimo od komaraca. Doktor Nestorović tvrdi da komarci koji se hrane ljudskom krvlju neće ujedati osobe čiji je organizam u baznom stanju.

To znači da u ovom periodu ne trebamo jesti meso i masnu hranu koja dovodi do povećanja kiselosti u tijelu, nego se naša prehrana treba zasnivati na sezonskom voću i povrću. Doktor kaže da se komarci hrane aminokiselinama koje se nalaze u ljudskoj kvi i one su im potrebne da bi ženka komarca mogla biti reproduktivno sposobna. Ovi insekti osjete kiselost organizma i što je ona veća , više će vas i ujedati.

Ljudske ćelije su u prirodnom stanju više alkalne i samo unosom odeređene hrane mi ih sami možemo učiniit kiselim. Zdrava ishrana je i inače dobra za cjelokupno zdravlje našeg organizma i ako osoba u njega unosi 4 obroka koja su bazirana na voću i povrću, s time da se povede računa da unos šećera ne bude veliki, komarci će vas ostaviti na miru. Ono što je potrebni uopšte da bismo bili zdravi, je izbaciti što više aminokiselina dnevno a idealno bi ilo kada bi ih naš organizam izbacio onoliko koliko ih je i unio.

Promjenom ćelija iz alkalnog u kiselo stanje dolazi i do pojave raka zato što kiselina može promijeniti strukturu gena. Ono što je preporučeno da se uzima u ovom periodu su i sokovi koje ćete sami napraviti od svježeg povrća kao što je celer, cvekla, rotkvica ili krompir a pored toga je potrebno da se piju i čajevi od ljekovitih biljaka koje će očistiti naše tijelo od raznih toksina.

 

Ads