Doktorica Danica Grujučić jedna je od najuticajnijih i najpoznatijih stručnjaka kada je Srbija u pitanju, pa tako ona vrlo često gostuje u raznim emisijama, gdje priča na temu zdravlja, i tom prilikom ona daje savjete građanima kako da se zaštite, i to ne samo od korona virusa nego i od drugih bolesti.

Doktorica je i sama nedavno bila zaražena korina virusom, ali se vrlo brzo oporavila, a prema njenim riječima to se desilo zahvaljujući njenom jakom imunitetu na kojem ona već godinama radi. Njoj je prije nekoliko godina dijagnostifikovana sarkoidoza, i njoj su njene kolege tada rekle kako ne bi trebala da uzima kortikosteroide, nego da treba da počne da se brine o svom imunitetu, tako da ona od tada vodi strogo računa o svojoj ishrani, i trudi se da sve namirnice koje kupuje budu domaće.

Pored ovoga ona je i fizički aktivna, pa tako vrlo često zna otići na plivanje, ili da igra tenis, a kada je dobila malo više na kilaži išla je i na treninge. . Doktorica Grujučić je kada je bila zaražena kovidom izgubila apetit ali je rekla i da joj je bilo bolje čim je pojela dvije šnite domaće slanine. Doktorica je rekla i da nije imala strašne simptome, nije izgubila čulo okusa i mirisa i uspjela je da prođe dobro. Ona je inače direktorica Instituta za onkologiju i kako ona kaže sve je više osoba koje imaju zloćudnu bolest pluća, dojke i debelog crijeva.

Ono što je posebno zabrinjava jeste što ima veliki broj žena, pa tako ona i njima, ali i muškarcima savjetuje da se odmah ostave duhana i tu lošu naviku izbace iz svog života. Za kraj rekla je da je neophodno da se unosi i što ciše tečnosti u organizam, da budemo fizički aktivni i da se zdravno hranimo. Vaša mišljenja?

Ads