Dr Predrag Kon jedan je od najcjenjenijih epidemiologa u Srbiji i svoj posao obavlja stručno i odgovorno veći dugi niz godina, a dokaz da se njime dobro bavi jeste činjenica da je pozvan da bude dio Kriznog štaba Srbije za obranu od korona virusa. Naime, do tada je dr Kon bio prilično nepoznat široj javnosti, ali je bio vrlo cijenjen u medicinskim krugovima. Naime, nekada su estradne zvijezde vladale malim ekranima, a danas su to postali stručnjaci poput dr Kona, dr Tiodorovića, dr Kisić Tepavčević i dr Stevanovića.

Dr Kon je inače svakodnevno u medijima i baš kao ostali članovi kriznog štaba, postao je jako medijski eksponiran, ali ipak niko od doktora ne voli da iznosi svoju intimu i privatni život u javnost, pa tako teško da ćemo ikada čuti ili vidjeti nekog od njihovih partnera. Za dr Kisić Tepavčević recimo znamo da je udata, da ima djecu, ali i da joj je muž poznati biznismen, ali ipak ih nigdje ne možemo vidjeti zajedno. Ista je situacija i kod dr Kona, pa ga tako nikada nigdje ne možemo vidjeti sa suprugom ili djecom, a to je zato što žele da ih zaštite od budnog oka javnosti i medijskog pritiska.

Većina članova Kriznog štaba je tu sa jednim ciljem, a to nije da medijski eksponiraju sebe i svoju porodicu. Dr Kon je tako rekao da njegovoj porodici nije nimalo lako zbog svega, ali su svjesni šta popularnost nosi sa sobom. Inače, on je samo u par navrata govorio o privatnom životu kada je rekao kako mu je supruga najveći oslonac u životu, i kako je mnogo voli, a njih dvoje sada uživaju sami, obzirom da je ona u penziji, a inače je po struci ekonomista.

Ads