Legenda estrade na Balkanu je jedan i jedini Zdravko Čolić čija karijera traje već skoro 50 godina i na kojoj mu mnogi mogu samo zavidjeti. Od prvog dana kada se pojavio na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije pa sve do danas njegova popularnost ne jenjava i njega sluša bukvalno publika od 7 do 77 godina.

Dobro došao je gdje god se pojavi a najveće hale i koncertne dvorane puni bez ikakvih prolema i često se traži i karta više. On je uvijek bio veliki zavodnik, a u bračnu luku je uplovio prilično kasno i postao je otac u svojim pedesetim godinama. Njegova supruga Aleksandra je profesorica u jednoj srednjoj školi u Beogradu i veoma se rijetko pojavljuje u javnosti.

Imaju dvije kćerke sa kojima žive u vili u predgrađu Beograda mirnim porodičnim životom. Čola je uvijek bio privlačan ženama a ljubomoru drugih djevojaka je njegova supruga bukvalno osjetila na svojoj koži. Naime, na jednom njegovom koncerttu, ubrzo nakon što se oženio je bila i njegova supruga koju je jedna djevojka iz mase obožavateljki prepoznala i fizički napala.

Tjelohranitelji su reagovali  ai Čola je odmah sišao sa bine da vidi o čemu se radi. Aleksandra je zadobila povrede po licu ali se ipak uspjela izmaknuti na vrijeme tako da nije teže stradala. Nakon toga ona više ne ide na njegove koncerte i svoje pojavljivanje iu javnosti je skroz smanjila. Nakon ovog događaja i Čola se potrudio da svoju suprugu i kćerke drži što dalje od javnosti jer se tada jako uplašio za svoju suprugu . Ipak, odlučili su da neće tužiti djevojku koja je napala Aleksandru, jer to vjerovatno ne bi bilo dobro za njegovu karijeru.

 

Ads