Iako je prošlo skoro sedmicu dana, US Open kao turnir je totalno pao u drugi plan pored skandala koji se desio sa Novakom Đokovićem. Naime, Đoković je napravio grešku koja ga je koštala čitavog turnira, ali mu je poljuljala dodatnu reputaciju koja je već bila narušena poprilično svim dešavanjima. Možemo se složiti definitivno oko jedne stvari, a to je da je ova godina za Novaka bila itekako stresna i da nije mogao bogzna čime da se pohvali, sve su ga neki maleri pratili. Prvo je sve krenulo oko kritika iz medija zbog njegovog stila života, onda Adria Tour koji je završio neslavno zbog korone, i sada i ovo.

Najgora stvar od svih je to što Đoković zaista nije imao namjeru nju da pogodi nego je htio poslati lopticu prema skupljačima loptica, ali je ona otišla u smjeru sudije i pogodila je. Ona je automatski pala na pod i počela je da jauče zbog bolova u vratu, gdje ju je navodno pogodila loptica. Na kraju joj je ukazana i medicinska pomoć, a mnogi tvrde da je zapravo njena reakcija izazvala diskvalifikaciju sa turnira. Lori Klark zbog ovoga je postala itekako poznata preko noći, ali ne samo u pozitivnom nego i u negativnom smislu, jer joj se jako puno ljudi javljalo sa oštrim osudama, ali su neki otišli toliko daleko da su joj čak i prijetili.

Međutim, ona bi sad tehnički imala pravo i na tužbu kako navode srbijanski mediji, a to će vjerojatno i uraditi. U Americi su odštete za duševne boli i nanošenje povreda brutalne, pogotovo kada su milioneri u pitanju, tako da bi Laura, jer joj je Novak priznao da je doživjela stres, mogla da ga tuži za duševnu bol i da postane milionerka preko noći.

Ads