Iz Amerike nam svaki dan stižu ružne vijesti kada je u pitanju pandemija korona virusa jer je ova velika država prva po broju zaraženih i pereminulih u svijetu. Pored katastrofalne epidemiološke situacije, na čelu države je Donald Tramp koji ne prestaje da iznenađuje cijelu planetu svojim, slobodno možemo reći, idiotskim izjavama i objavama na Tviteru.

Pored pandemije Amerika ima i velikih problema sa protestima koji su počeli nakon ubistva Džordža Flojda, afroamerikanca koji je izdahnuo nakon što mu je policajac bukvalno sjedio za vratom više od osam minuta. Nakon toga je došlo do velikih protesta u svim gradovima u Americi pod nazivom Crni životi su važni u kojima je policija također pokazala svoju brutalnost.

Zbog pandemije su milioni građana ostali bez posla i stanje je gore iz dana u dan. Američki predsjednik Donald Tramp je u toku održavanja svoje konferencije za štampu bio naglo prekinut jušer i to od strane pripadnika Tajne službe. Oni su predsjednuiku prišli i nešto šapnuli na uho i nakon toga su ga izveli iz sobe za brifing.

Nakon toga je i novinarima rečeno da napuste prostoriju, a tek nakon izvjesnog vremena je stiglo obavještenje o čemu se radilo a dao ga je sam Tramp. On se zahvalio Tajnoj službi na brzoj reakciji i rekao je da je došlo do pucnjave ispred Bijele kuće i da je moguće da ovaj incident nema nikakve veze sa njim. Policija je uhapsila osobu koja je osumnjičena za pucnjavu a jedna osoba je primljena u bolnicu u nije poznato u kakvom se stanju nalazi.

Ads