Iako je jedno vrijeme stanje bilo prilično stabilnije, nakon što nas je prvi talas držao skoro tri mjeseca, ne može se baš reći da je taj prvi talas ikada i završio, pa tako sada imamo pikove po kojima mjerimo pogoršanje situacije, odnosno povećanje broja zaraženih. Ljeto je bilo veoma nestabilno, obzirom da su neki ljudi odlučili odustati od ljetovanja, ali većina zapravo nije, ili su čak otišli samo na mjesta gdje su mogli bez problema da uđu, pa je tako ove godine dosta Srba završilo i u Neumu, u Bosni i Hercegovini.

Inače, svi oni najčešće odlaze u Crnu Goru, koja je ipak odlučila zatvoriti svoje granice za građane Srbije, do prije nepunih mjesec dana, kada su se odlučili ipak promijeniti tu odluku. Međutim, Krizni štab Srbije je upozorio kasnije da nije dobro da velik broj srpskih turista ide tamo, jer je u Crnoj Gori došlo do povećanja broja zaraženih. Naime, iako oni više nisu htjeli uvoditi nikakve druge mjere, sada se tek osjeti i otvaranje granica za sve države, ali i povratak njihovih turista u zemlju. Upravo iz tih razloga Vlada Crne Gore donijela je odluku da se zbog porasta broja zaraženih u određenim dijelovima ove zemlje uvede zabrana kretanja od 22:00 do 05:00 narednog dana, a u tom periodu bit će zabranjen i rad ugostiteljskih objekata, ali će se ograničiti i kućne posjete.

Naime, od ponedjeljka 28. septembra do 12. oktobra se uvodi ova zabrana, i to u mjestima Nikšić, Andrijevci i Berani. U Podgorici, Kotoru, Budvi i Pljevljima ugostiteljski objekti će moći raditi do 22:00 ali će razmak između stolica iza leđa morati biti barem jedan metar.

Ads