Mnogo je savjeta i trikova koje svakodnevno možemo da pronađemo na internetu i na društvenim mrežama, i to na razne teme, a jedna od njih jeste i naše cjelokupno zdravlje. Tako možemo da nađemo razne savjete o zdravim napitcima koje bi trebali da konzumiramo skoro svaki dan. Za mnoge od njih smo do sada čuli, a pojavljuju se i neki novi za koje se tvrdi da su itekako zdravi.

Međutim mi ćemo vam u nastavku donijeti jedan od provjerenih smutija, za koji se vjeruje i da je jedan od najboljih i najzdravijih. Dakle jedan od najzdravijih smutija koji se preporučuju svima nama jeste mješavina šargarepe, jabuke i kivija, kao i ostalih sastojaka koji su puni vitamina i minerala koji čuvaju zdravlje i koji štite od raznih virusa. Inače, ovaj smuti može da bude i odlična užina, a u nekim situacijama i slučajevima može da zamijeni i doručak.

Ono što vam je potrebno je sljedeće: šargarepa, pomorandža, jabuka, čaša iscjeđenog soka od jabuke, kivi, kašika jabukovog sirćeta, i malo đumbira u prahu. Ovaj smuti spremit će te na sljedeći način: Oljuštite i isjeckajte voće, zatim dodajte mu jabukovo sirće i đumbir, i sve stavite u blender. Za par sekundi dobićete preukusan obrok za djecu, a uživaćete i sami vi. Javite nam da li ste probali i koje je vaše mišljenje? Pišite nam u komentarima ispod.

Ads