Veliki broj estradnih ličnosti živjeli su život na “visokoj nozi”, a otkada postoje društvene mreže, više ništa ne može ostati skriveno, pa smo tako često imali prilike da vidimo na njihovim stranicama i profilima kako se slikaju u raznim luksuznim izdanjima, sa skupocjenom odjećom, nakitom, u vilama, na bazenima, luksuznim automobilima ili na egzotičnim putovanjima. Međutim, pandemija korona virusom koja je zavladala svijetom, ostavila je i na njih traga u mnogome, pa je tako sada zarada skroz opala, obzirom da nastupa skoro da i nema, a samim time, nema ni novca.

Dok jedni govore kako im nije jasno da niko od onih koji se žale nije uspio da prištedi sebi dovoljno novca za “crne dane”, oni koji se žale kažu kako nije u redu da svi primaju pomoć od države, a da oni kao samostalni umjetnici, odnosno izvođači, nemaju nikakva prava. Zbog tog su se obratili još u martu zahtjev za pomoć kao Samostalni sindikat estradnih umjetnika Srbije (SEMUS), te su tražili finansijsku pomoć od države. Dragiša Golubović kazao je kako veliki broj ljudi ne shvata da iako se najveća frka digla oko pjevača, ovu pomoć dobijaju i glumci, ali i likovni umjetnici, te brojni drugi i da tu pomoć nisu dobili oni “veliki” pjevači koji imaju svoje firme, nego samostalni umjetnici.

Tu spadaju imena poput Goce Božinovske, Mine Kostić, Marka Bulata, Ivana Gavrilovića, Mire Škorić, Beki Bekića, Jovana Tipšin i brojni drugi muzičari i umjetnici. Mina Kostić kaže kako je zahvalna državi na pomoći, ali da joj to ne može nikako biti dovoljno jer pokrije samo režije i onda je otkrila da joj čak i porodica pomaže da prebrodi lakše ove teške trenutke. Ostatak pročitajte OVDJE

Ads