Verovatno cela Srbija, ali i region pamte ubistvo premijera Zorana Đinđića. Upravo to ubistvo je po mnogih zaustavilo razvoj Srbije, koji je trebao ići u jednom sasvim drugačijem i modernijem pravcu. Iza pokojnog Zorana je tada ostala njegova supruga i dvoje male dece, kćerka Jovana i sin Luku. Ta deca su danas odrasle osobe i verovatno bi bili ponos svoga oca de je živ.

Starija kćerka Jovana je imala samo 13 godina kada joj je otac ubijen. Zavšila je fakultet, tačnije komunikologiju i kako piše na stranici Vlade Srbije ona radi kao službenik u timu za rodnu ravnopravnost i ljudska prava. Oni koji je poznaju smatraju da je lepotu nasledila od majke Ružice, koja joj te tokom celog života bila apsolutna podrška, dok nema sumnje od koga je nasledila komunikacijske i govorničke veštine.

2016. godine Jovana odlazi na master studije u London, gdje je stažirala u timu za socijalnu inkluziju i smanjenje siromaštva. Nema sumnje da je njen i bratov život još od malih nogu obeležen politikom upravo zbog njihovog pokojnog oca. Verovatno mnogi od vas nisu znali da je 1996. godine na povorci demonstranata bio Zoran Đinđić, koji je na svojim ramenima držao, tada trogodišnjeg sina Luku. On je bio jedan od zaštitnih znakova demonstranata, te je ta slika obišla celu planetu.

Luka je također krenuo očevim stopama, te je završio fakultet političkih nauka. Mnogi koji ga znaju predviđaju da će on jednoga dana postati narodni poslanik, ali to ostaje da vidimo u budućnosti. Mnogi koji poznaju Luku, za njega kažu da se radi o vrlo ljubaznoj i uvek nasmijanoj osobi.

 

Ads