Jedan od najpoznatijih muzičkih, odnosno pjevačkih legendi, zasigurno je upravo Predrag Živković Tozovac, čovjek koji je oduvijek živio muziku i pjevao iz srca, pa je tako u svaku pjesmu unio dio sebe i dio duše, pa nijedna pjesma nije ista, kao ni emocija koju nosi. On je pjevač za sva vremena, a sve njegove pjesme postale su pravi evergrini. Naime, što se tiče njegovog privatnog života, tu nikada nije bilo nekih velikih skandala, on je uvijek imao prilično miran i povučen život sa svojom izabranicom Emilijom Mimom, sa kojom je bio u vezi i partnerstvu čak 40 godina.

Iako su cijelo vrijeme bili zajedno i živjeli zajedno, nikada se nisu formalno vjenčali i sklopili brak pred zakonom, pretežno zato jer je Tozovac smatrao kako papir ništa ne znači i da je bitna sloga između dvoje ljudi, a on je to uvijek imao sa Emilijom. Često je znao kazati u intervjuima kako on Emiliju sa punim pravom naziva svojom ženom, jer je prava žena, ona koja je uz njega bila kad mu je bila najpotrebnija, pružala mu ljubavi i podršku i u najtežim momentima. Ipak, iako su cijelo vrijeme tvrdili da im nije do vjenčanja, odlučili su se i oni stati na “ludi kamen, a mi vam donosimo neke od momenata koje su njihovi prijatelji objavili.

Naime, na snimcima se vidi da su se vjenčali u stanu, a bilo je tu i malo slavlje sa porodicom i prijateljima. Mlada je nosila kiflice, dok je mladoženja nazdravljao prisutnima uz šoljicu kafe. On je kao mlad već jednom bio oženjen, ali je sada htio ipak sa Emilijom zaokružiti cijelu priču njihove prelijepe ljubavi.

Ads