Voda je izvor života a sami tim i zdravlja. Svima je poznata činjenica da je za zdraviji organizam potrebno unosti dovoljne količine vode. Bez obzira da li pokušavate smršati li pak samo čistiti vaše tijelo od toksina, voda je glavni dodatak vašem danu. Kada je riječ o dijetama generalno se preporučuje unos barem dva litra vode na dan, i to baš vode. Mnogi griješe i u unos vode računaju i kojekakve sokove, kafe i slično. Da bi zaista izvukli maksimalan efekat bilo koje dijete potrebno je unosti odgovarajuću količinu vode za vašu kilažu. Sastavili smo spisak količine vode koja je preporučena za određene kilaže:

Krenimo od vrha. Ako imate 115 kilograma ili čak više od toga, preporučuje se da pijete 3,7 litara vode. Ako imate 110 kilograma – 3,6 litara, 105 kilograma – 3,5 litara, 100 kilograma – 3,3 litra, 95 kilograma – 3,2 litra, 90 kilograma – 3 litra, 85 kilograma – 2,8 litara, 80 kilograma – 2,6 litara, 75 kilograma – 2,5 litara, 70 kilograma – 2,3 litra, 65 kilograma – 2,1 litar vode. Ako ste pokušali da pijete dovoljne količine vode, te vas sama činjenica da non stop nosate flašice vode gdje god krenete zamara, postoje jednostavni načini da tokom dana unesete sasvim dovoljnu količinu vode. Naime ako popijete 2,5 decilitara vode, a to su dvije čaše prije svakog od obroka (tj. Ako jedete tri puta na dan). U organizam ćete unijeti litar i po vode. Dodatje toj količini i po veliku čašu ujutro i navečer prije spavanja unijet ćete dodatni litar vode dnevno.

Obzirom da mnogi imaju problem sa konzumacijom tekućine prije spavanja, pa se često bude da idu u wc, čašu koju preporučujemo da pijete prije spavanja možete popiti ujutro. To je malo više vode na početku dana, ali kada stvorite naviku nećete ni primjetiti, a već ćete biti korak bliže zdravijem životu.

Ads