Novčana jednokratna pomoć kojom država Srbija pomaže svojim građanima da lakše prebrode krizu naišla je na mnoge pozitivne kritike, a koliko je ljudima novac stvarno potreban dokazuje i činjenica da se do juče na sajtu za pomoć prijavilo preko 4, 26 miliona punoljetnih građana saopštili su iz Ministarstva finansija.

Kako navode iz Ministarstva isporuka ove pomoćio počela je juče, za sve one građane koji su se prijavili putem telefona ili putem sajta https://idp.trezor.gov.rs/

Iz Ministarstva su takođe naveli da će svakog dana ići uplata po 100 evra na račune za oko pola miliona građana i da će ako nastavi ovakvom dinamikom sve isplate izvršiti do 01. ili 02. juna.

-Prošle sedmice smo izvršili uplate za one najugroženije, za naše penzionere i ljude koje primaju socijalnu pomoć, a to je broj od 1,9 miliona građana, a prema našim procjenama ukupno je šest milion građana koji su dobili ili će dobiti pomoć- rekli su iz ministarstva.

Pored ove informascije iz ministarstva su rekli da prijave za jednokratnu pomoć traju do 5. juna, a da će za one ljude koji su se prijavili zadnjeg dana isplata biti najkasnije do 07.juna.

Ovo svakako predstavlja jedan od velikih uspjeha za sve i za državu jer su sve svi ovim potezom uvjerili da Srbija ima stabilne javne finansije.

Ukoliko neke osobe nisu u stanju da podignu novac, to može uraditi druga osoba, uz ličnu kartu osobe kome novac treba biti uplaćen, bez ovjere kod notara.

Redoslijed same isplate zavisi od banke u kojoj imate račun, a postoji jednostavan način da provjerite da li bvam je novac uplaćen putem ovog sajta https://idp.trezor.gov.rs/validate-account

Na njemu postoji ocpija “Provjera statusa prijave” gdje je potrebno da upišete svoje podatke i samim tim možete provjeriti da li je novac na vašem računu ili ne bez potrebe da svaki dan stojite u redu ispred banke,.

Ads