Svi smo jedva čekali ljeto i lijepo vrijeme , kako bi se malo opustili i odmorili od duge i teške zime. Mjere koje su donesene radi korona virusa se polako popuštaju, što su svi jedva dočekali, kako bi otišli negdje na more i uživali malo. Sa lijepim vremenom nam dolaze i razne opasnosti u vidu životinja, sa kojima se borimo svakog ljeta. Ono čega se najviše plašimo jesu zmije koje su u poslednje vrijeme malo više opuštene, pa tako dođu u mjesta koja su naseljenja što je velika opasnost, posebno ukoliko je neka otrovna u pitanju.

Pisali smo o dječaku kojeg je poskok ujeo za lice, ali na svu sreću reagovano je brzo tako da je dječak na vrijeme dobio terapiju i sada je sve uredu. Međutim mi danas nećemo pisati o njima, nego ćemo pisati o malim krvopijama koje nam ne daju mira pa se čitavo ljeto borimo sa njima. Ali mi imamo rješenje za vas, pa vam u nastavku donosimo 5 jednostavnih trikova protiv komaraca. 

Led i aloe vera

Kada vas ujede komarac uzmite kockicu leda i stavite na mjesto ujeda, i ona će smanjiti otik i ublažiti svrab. Ili uzmte list aole vere iscijedite gel iz njega pa ga stavite i frižider i onda nanesite na mjesto ujeda.

Luk

dovoljno je da prepolovite glavicu luka i stavite na mjesto ujeda.

Voda sa sirćetom

Uzmite pet kašika sirćeta i pomešajte ih sa 200 ml hladne vode. Navlažite peškir ili pamučnu krpu rastvorom i nanesite na mesto gde vas svrbi. Ovako ćete i dezinfikovati ujed.

Limun

Limun poseduje antiinflamatorna svojstva. Prislonite pola limuna na “obolelo” mesto ili namažite sokom razblaženim u malo vode. Smanjićete rizik od infekcije, ali ćete i olakšati svrab.

Ulje lavande

Pomešana sa malom količinom alkohola ili maslinovim uljem, lavanda smiruje svrab i dezinfikuje ujed.Prijatan miris je čist bonus.

Ads