A sada da se konačno malo odmorimo od loših i ružnih vijesti i svega što se dešava kako u cijelom svijetu tako i svuda oko nas. Ovaj članak će najviše zanimati domaćice, za koje vjerujemo da velika većina njih muku muči sa čišćenjem kupatila, jer je to ipak prostorija u kojoj ima najviše bakterija, gljivica, i svega ostalog, pa se oko toga treba mnogo više potruditi nego za neki drugi dio kuće ili neku drugu prostoriju. Sredstva koja se nude u supermarketima i prodavnicama su pretežno agresivna, pa tako em što utiču loše na zdravlje tako i unište emajl i keramiku.

Zato je uvijek bolji izbor nešto drugo, recimo neka prirodna sredstva od namirnica koja svaka žena ima u svojoj kuhinji, a u nastavku vam otkrivamo trik koji će obradovati upravo one koji muku muče sa tim. Jedan takav tretman čišćenja uključuje i bijeli luk, to je moćno sredstvo koje se bori protiv klica i bakterija. Vjerujemo, da ovu namirnicu imamo svi u svojim kućama, a sam je metod ovog trika vas neće koštati ni par dinara. Već je odavno poznato da bijeli luk ima dezinfekciono i protupalkno djestvo, a od velike je koristi i za čišćenje doma, a posebno kupatila.

Očišćen čen bijelog luka treba ubaciti u WC šolju preko noći, a luk će onda odraditi sav posao, a ono što vi treba da uradite, jeste da sljedeće jutro samo pustite vodu iz vodokotlića, i ovaj postupak treba da radite dva puta sedmično, a kao rezultat ćete imat čisto i dezinfikovano kupatilo. Bijeli luk vam također može pomoći oko žutih fleka u toaletu. Sve što je pottebno jeste da napravite čaj od ove namirnice, postupak je sljedeći: usitnite ili narendajte tri čena belog luka i stavite ih u litar ključale vode. Tako ostavite da stoji oko 20 minuta prije nego što ga sipate u WC šolju, a sljedećeg jutra jednostavno samo povucite vodu i pustite da se bijeli luk spere. Pišite nam da li su ov savjeti bili od koristi.

Ads