Mnogo osoba na cijelom svijetu pati od gljivica na noktima koje se uglavnom javljaju na nožnim prstima, što i nije čudno, jer su naše noge vrlo rijetko u doticaju sa zrakom. Mnogo vremena provodimo u obući u kojoj se noga znoji i stvara se vlažno okruženje koje je idealno za pojavu gljivica.

Ovo spada u jedno od najčešćih kožnih oboljenja koje se vrlo teško liječi jer je bolest jako uporna. Obzirom da ide i ljeto i toplo vrijeme, mnogi od nas će nositi sandale i japanke, a onda gljivice pored zdravstvenog, predstavljaju i i estetski problem, jer ih je vrlo ružno vidjeti. Prije su od gljivica na noktima uglavnom patili muškarci a danas je sve veći broj žena koje imaju ovaj problem.

Prva pojava koja upućuje na to da su vam nokti zavhaćeni gljivičlnim oboljenjem je žutilo na njima, a nakon toga dolazi i do zadebljanja nokta. Kada gljivice zahvate i kožu oko nokta onda se javlja i nesnosni svrab. Iako postoje mnoga sredstva u apotekama koja su namjenjena uklanjanju gljivica, malo koje od njih je sto posto učinkovito, a da ne spominjemo koliko su ta sredstva skupa.

Jedna žena je na društvenim mrežama podijelila svoje iskustvo i prirodan način pomoću kojeg se riješila gljivica zauvijek. Ona je koristila kokosovo ulje koje je i inače vrlo zdravo jer u sebi sadrži visok nivo zdravih masnih kiselina. Da biste se riješili gljivica potrebno je da tri puta dnevno noge prvo dobro operete i posušite a da onda područje koje je zahvaćeno gljivicama dobro namažete kokosovim uljem.

Ads