Od svih poznatih ličnosti na Balkanu, Jelena Karleuša je vjerovatno ona sa najkontroverznijim i gorkim izjavama koje se tiču, kako kandidata na Zvezdama Granda, tako i kolega i kolegica sa estrade. Jedna osoba koju je kritikovala prije nekoliko godina je folk legenda Šerif Konjević za kojega je izjavila kako “pjeva džiberske pjesme”.

Nedavno je na Zvezdama Granda podijelila sa gledateljima i kolegama priču o susretu sa Šerifom u Sarajevu. Naime, Karleuša je sjedila u Sarajevu na piću negdje u nekom restoranu kada je odjednom ušao Šerif Konjević i prišao joj. Šerif je veoma kulturno Karleuši pokazao koliko je nepristojna bila pruživši joj ruku i rekavši: “Samo da se upoznamo, ja sam onaj koji pjeva džiberske pjesme.”. Karleušu je, navodno, ali s pravom, bila sramota te je porekla da je to ikada uopšte izjavila. Htjela je propasti u crnu zemlju nakon ovog susreta iako je to Šerif rekao bez imalo gorčine ili ljutnje, te je kasnije shvatila da je to zapravo jedan veliki gospodin koji joj je kasnije čak slao i cvijeće. Kada se to desilo, samo je uspjela izustiti “Ja to rekla? Nikad!” iako je i sama na Zvezdama Granda priznala da to nije istina nego da se nije znala drugačije izvući iz nezgodne situacije.

Marija Šerifović je često brani zato što zna da je Karleuši jezik nekad brži od pameti te da se često pokaje ubrzo nakon što izusti nešto odvratno ili nezgodno. Ovaj susret sa Šerifom Konjevićem joj je sigurno bio dobra lekcija na tu temu.

Ads