Prva sjednica novog saziva Skupštine u Srbiji je održana u ponedeljak 03. avgusta i svi prisutni poslanici su potvrdili svoja mjesta u novom mandatu. Bilo je tu i nekih iznenađenja ali nijedno nije bilo ni blizu onome koje je izazvala jedna mlada djevojka koja je u Skupštinu ušla zajedno sa šefom diplomacije, Ivicom Dačićem.

Radi se o djevojci iz Priboja, Dijani Radović koja je u Skupštinu došla obučena kao estradna zvijezda pred nastup. Ona je sve prisutne bukvalno ostavila bez riječi kada je došla u uskoj crvenoj haljini koja joj se pripijala uz tijelo. Ona je već duže vrijeme članica SPS-a a mnogi je hvale kao jako vrijednu, inteligentnu i ambicioznu političarku.

Njena pojava nije ostala nezapažena ni od javnosti i brzinom munje su se fotogtafije njenog ulaska u zgradu Skupštine proširile internetom, a s obzirom da pripada Dačićevoj stranci i da je u njegovom društvu i stigla na sjednicu, prozvali su je Dačićevom cicom. Dijana ima 29 godina i u Beogradu je završila fakultet političkih nauka.

Politikom se počela baviti još u svom rodnom Priboju a predsjednik opštinskog odbora SPS-a Boris Mrdović za nju ima samo riječi hvale. On je istakao kako je Dijana jedna od najviše rangiranih osoba u stranci a u loklanom ogranku je bila na skoro svim pozicijama od mjesnog odbora pa preko opštinske organizacije do glavnog odbora. Dijana je zaposlena u Opštinskoj upravi u svom rodnom mjestu i svi koji je poznaju tvrde da je jako ambiciozna i da će daleko dogurati, možda čak i do mjesta predsjednice države.

Ads