Kako ste i sami po naslovu mogli vidjeti u nastavku pišemo o društvenim mrežama, koje su poslednjih nekoliko godina postale jedan od najvažnijih zanimacija svih nas, tako da skoro svi imaju barem po jedan nalog na nekoj od društvenih mreža. Pisali smo o tome koliko one zaista mogu biti korisne na mnogo načina, ali i sa druge strane ima osoba koje zloupotrebljavaju svojer naloge i dijele razne sadržaje koji nisu nimalo primjereni.

Prije nekoliko dana u javnosti je kao bomba odjeknula vijest da je Mark Zuckerberg odlučio da društvena mreža Fejsbuk mijenja svoje ime, i da će se ubuduće zvati Meta. A sada se pojavila jedna zanimljiva priča, a radi se o tome da Izraelci koji govore hebrejskim jezikom ismijavaju nedavnu promjenu imena Fejsbuk u Meta. Naime, radi se o tome da ime o kojem se radi na hebrejskom je ustvaru konjugacija ženskog oblika za “mrtvi”, kako u sadašnjem tako i u prošlom vremenu, pa je dovelo do toga da mnogi korisnivi društvenih medija koji govore taj jezik ustvari ismijavaju rebrendiranje, pa je došlo do heštega ”#FacebookDead”.

Korisnici društvene mreže Tviter su podijelili svoja mišljenja o promjeni imena ove društvene mreže, pa je jedna osoba napisala kako je htjela da otvori novi nalog na Fejsbuku, ali joj je rečeno da je taj sajt sada mrtav, a drugi korisnik je napisao da neko ko nije uradio dobro brendiranje nije istražio prijevod te riječi.

Promjena imena ove društvene mreže objavljeno je tokom konferencije za medije u četvrtak, na kojoj je direktor Fejsbuka Mark Zakerberg rekao da novo ime nastoji da započne izgradnju ”metaverzuma”, koji se opisuje kao zajedničko virtuelno okruženje koje se nada da će biti sljedeća velika računarska platforma. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Ads