Jedan od najpoznatijih svjetskih glumavca čije smo filmove svi gledali i u kojeg su bile zaljubljene žene cijelog svijeta, Antonio Banderas, je pozitivan na korona virus i ima teže simptome. On se osjeća veoma loše i smješten je u bolnicu a svojim fanovima je iz bolesničkog kreveta dao obećanje da će pobijediti bolest i da će iz svega ovoga izaći još jači.

Antonio Banderas je nedavno napunio 60 godina i izgleda fantastično, a iza njega je jako uspješna glumačka karijera. Banderas je rođen u Španiji u jednom od najljepših gradova, Malagi, gdje je i započeo svoju glumačku karijeru. Kada je imao 19 godina preselio se u Madrid i postao stalni član Španskog nacionalnog pozorišta.

On je jedan od rijetkih glumaca koji nisu sa engleskog govornog područja koji je uspio da postane poznat u Holivudu, a samo neki od njegovih filmskih hitova su Intrevju s vampirom, Desperado, Maska Zoroa i Filadelfija. Njegov američki debi je bio 1992. godine u filmu Kraljevi mamba i tada Banderas nije govorio engleski jezik nego su mu tekstovi koje je morao da izgovara prenošeni pomoću bežičnih slušalica.

Zbog njegovog atraktivnog izgleda i tvrdog akcenta koji ima su ga često poredili sa Rudolfom Valentinom. Za svoju glumu je dobijao i veliki broj nagrada a na Filmskom festivalu u Kanu je osvojio nagradu za najboljeg glumca za ulogu u filmu Bol i slava. Banderas je svoju suprugu, također glumicu, Melani Grifit upoznao na snimanju filma Dvoje suvišnih 1995. godine i dan danas su u braku i imaju jednu kćerku. Oboje su veliki filantropi a za svoj humanitarni rad su dobili i brojna priznanja.

Ads