Priča koja pored svega dobija samo dodatne zaplete je zasigurno priča o članu predsjedništva BiH, koji je tokom posjete visokog zvaničnika iz druge države poklonio istom umjetničko djelo upitnog porijekla. Naime, sada se pojavljuju razne spekulacije vezane uz ovo djelo, a mnoge ponajviše zanima šta se to desilo i kako je moguće da je Milorad Dodik nešto tako dozvolio. Ono o čemu se automatski odmah počelo pisati, ne samo u lokalnim i regionalnim, nego i u svjetskim medijima.

Naime, sada su se stvari još i dodatno zakomplikovale, obzirom da je dan, dva nakon toga objavljeno kako je predsjednik u izolaciji nakon što je došao u dodir sa osobom koja je pozitivna na korona virus. Neki su kroz sve ovo pomislili kako je vjerojatno u pitanju sad njegovo izvlačenje iz međunarodnog incidenta koji će ostaviti dubok trag na njegovoj karijeri, ali isto tako sada nema kad da razmišlja o tim stvarima obzirom da je predsednik Dodik pozitivan na koronu, kako je pokazao test, a prema navodima medija, ima obostranu upalu pluća, ali i stomačne tegobe, što su i među glavnim simptomima korona virusa. Kako je prenešeno, Dodik je stabilan, nema trenutno nekih većih poteškoća, može da se kreće, ali se preporučuje strogo mirovanje.

Naime, sada se u medijima plasiraju i razne priče, čak se ide toliko daleko da ljudi smatraju kako je ovo sve izrežirano i da postoji mogućnost da mu je namješteno sve, ali isto tako i da se sada diže što veća hajka kako bi se ikona što prije mogla zaboraviti.

Ads