Prema pisanju Kurira. rs koji je ove informacije nezvanično saznao, od ponedjeljka ujutro, to jeste od sutra, Grčka će zatvoriti svoje granice za državljane Srbije. Ovakva odluka je donesena zbog sve gore epidemiološke situacije u Srbiji, gdje se iz dana u dan bilježi sve veći broj zaraženih korona virusom.

Pored toga i veliki broj srpskih državljana koji su ušli u Grčku kao turisti su tamo testirani i ima ih dosta koji su pozitivni na kovid. Kada su u pitanju građani Srbije koji se trenutno nalaze u Grčkoj i imaju uplaćene aranžmane, oni će moći ostati u Grčkoj do isteka istih. Koliko će ova odluka uticati na mnoge koji su planirali svoj odmor provesti u Grčkoj i već uplatili novac ne treba ni govoriti, a i Grčka kao omiljena destinacija turista iz Srbije će osjetiti finansijski udar zbog ove odluke, ali kao vlada ne smiju dozvoliti rizik od povećanja broja zaraženih i u njihovoj državi.

Što se tiče epidemiološke situacije u Srbiji, ona nije nimalo dobra i svaki dan se bilježi sve veći broj zaraženih i preminulih osoba. Pored već poznatih žarišta u kojima je uvedena vanredna situacija kao što su Beograd, Novi Pazar, Vranje, Kragujevac od prije dva dana je i Šabac imao veliki broj zaraženih.


Posebno teška je situacija u Sjenici, a i u svim drugim mjestima se bilježi porast zaraženih. I na svjetskom nivou je danas rekordan broj zaraženih od početka pandemije i u posljednja 24 sata je zaraženo 220 hiljada ljudi. Najgora situacija je u Americi, Brazilu i Indiji.

Ads