Predsjednik Vučić vrlo često koristi priliku da se obrati javnosti i građanima Srbije, svaki put kada smatra da ima nešto važno za reći ili kada želi da podijeli informacije o nekoj trenutno gorećoj temi. On je jedan od najaktivnijih političara na sceni i uvijek je bio otvoren za medije i javnost, pa je tako vjerojatno i jedan od medijski najeksponiranijih političkih funkcionera, za razliku od većine u regionu. Naime, on je uključen u sva dešavanja u zemlji i ništa se ne radi bez njegove konačne odluke.

Pred njim su u posljednje vrijeme bili veliki izazovi, krenuvši od pandemije korona virusom, pa onda izbora, sve do protesta za koje kaže kako su politički motivisani, ali i trenutne situacije sa Kosovom i Metohijom. Naime, on je sa vladom Kosova uspio postići historijski dogovor oko transporta roba, kako bi se unaprijedila ekonomija, pri tom ostavljajući po strani trenutna dešavanja i politička neslaganja. Predsjednik se danas ponovno obraća javnosti ,ali se još uvijek ne zna kojim povodom, da li je to vezano za trenutnu situaciju sa pandemijom, ili sa unutrašnjim političkim poslovima. S druge strane, Krizni štab danas također zasijeda u 11 sati ,a glavna tema trebala bi biti  trenutna situacija sa zarazom u državi, ali i potencijalno uvođenje nove mjere.

Naime, prema određenim izvorima, glavna tema danas trebali bi biti noćni klubovi i kafići. Već neko vrijeme se polemiše oko toga da li bi trebalo zabraniti rad ovih objekata, ali se većina ne slaže sa tim. Ipak, razmatrat će se moguće uvođenje restrikcije rada, pa bi tako radno vrijeme moglo biti do 20 ili 21 sat samo.

Ads