Salvatore Anelo iz Indijane, tačnije Sjedninjenih Američkih Država, optužen je za ubistvo iz nemara. Kada je prema navodima sasvim slučajno bacio svoju unuku Chloe kroz prozor sa 11. sprata na kruzer.

Godinu dana nakon nesreće on je prvi put dao svoju izjavu u javnosti. Evo šta se zapravo desilo prema njegovim riječuima:

“Vrlo dobro se sjećam da kada sam pogledao u pod vidio sam svoju unuku kako pada na betonski pločnik na prsitaništu. Bio sam u totalnom šoku i nisam se mogao pomaknuti. Tek poslije nekog vremena sam krenuo vrištati. Dan danas sebe ubjeđujem da je bio prozor, jer sam cijelo vrijeme mislio da je tu stvarno bio prozor. Noćima zbog toga ne mogu da spavam, mnogo sam je volio i ne mogu se pomiriti sa time da je više nema.” rekao je on

Da podsjetimo, ova nesreća se desila u junu prošle godine, a do nje je došlo tako što je Salvatore zapravo želio da podigne svoju unuku na staklo kako bi se igrala. Ono što nije primjetio jeste da je prozor bio otvoren, te mu je unuka ispala iz ruku i pala direktno na betonski pločnik.

Ubrzo su se skupili doktori i ostali članovi posade koji su htjeli pomoći djevojčici, ali jednostavno nije bilo pomoći. Mogli su samo konstatovati smrt.

On je odmah uhapšen pod optužnicom za ubistvo iz nemara.

Ads