Danas u nastavku ovog članka ćemo da govorimo o jednoj od najvećih muzičkih zvezda na prostorima bivše Jugoslavije, a koju su pored raskošnog glasa krasile i božanska lepota kao i harizma te neodoljiv šarm. Naime, radi se o Silvani Armenulović koja je svojom interpretacijom i stilom oblačenja ona je otvorila novu stranicu u jugoslovenskoj narodnoj muzici. Nažalost ona je svoj život izgubila 1976 godine kada se vraćala sa koncerta a u nesreći pored nje nastradale su i njena sestra koja je tada bila u petom mesecu trudnoće kao i muzičar.

Naravno je ona neko ko je ostavio neizbrisiv trag u narodnoj muzici, a njena pesme i dalje žive. Cigane, sviraj, sviraj”, “Rane moje”, “Srce gori jer te voli”, “Sama sam”, ali, pre svega, po čuvenom hitu “Šta će mi život”. Sećanje na nju i danas čuvaju oni koji su je najviše voleli, pre svega ćerka Silvane Armenulić,Gordana, koju je dobila u braku sa teniserom Radmilom Armenulićem. Kada je Silvana poginula, Gordana je imala samo dvanaest godina, a i danas se teško miri sa gubitkom majke.

” Na današnji dan, pre 46 godina, u 21.30 prestalo je da kuca srce moje mame. Nakupilo se toga za četiri života. Nedostaješ mi. Da me zagrliš. Da osetim tvoj dodir. Da me poljubiš. Da me nasmeješ. Da samo budeš pored mene. Jaka sam, čak i kada mi suze idu niz lice, uvek sam dovoljno hrabra da kažem – dobro sam. Nisam sama jer ti živiš u mom srcu, zauvek u mom srcu. Bože, koliko mi nedostaješ “– napisala je Gordana nedavno na godišnjicu Silvanine smrti.

Ads