Ne prestaju da nam svakoga dana samo pristižu loše vijesti kako iz naše regije, tako i cijeloga svijeta, a nekako nas sve pogađaju vijesti o smrti poznatih ličnosti, glumaca i pjevača, koji su svojim djelima na neki način i obilježili naše živote. Tako su svi ostali zatečeni i u tuzi na vijest da je u svojoj 67. godini života preminuo poznati holivudski glumac Rej Liota. On je u svijetu bio najpoznatiji po svojoj glavnoj ulozi u kriminalističkom klasiku Martina Skorsezea iz 1990. godine “Dobri momci”, a saznalo sa da je preminuo u snu, u Dominikanskoj republici, gdje je snimao novi film. Iza njega je ostala njegova kćerka Karsen

Prije smrti je bio vjeren i planirao je da se oženi sa Džejsi Nitolo. Liota je bio u Dominikanskoj Republici snimajući projekat pod naslovom Dangerous Vaters. Novinari su kontaktirali njegove ljude da bi potvrdili tu vijest. Liotina karijera je trajala 4 decenije, i pored već hvaljenog filma ”Dobri momci, on je također poznat i po ulogama u poznatim filmovima kao što su “Nešto divlje” i “Polje snova”.

Posljednjih godina doživeo je oživljavanje popularnosti, pojavljujući se u projektima kao što su Sopranovi prekuel “The Mani Saints of Nevark”, za koji je igrao dvije uloge, i film Noa Baumbach “Bračna priča”. Inače, poznati glumac je rođen u New Jerseyu 18. decembra 1954, a šest mjeseci kasnije je usvojen, nakon što je bio ostavljen u sirotištu. Poslije se preselio u New York , a nakon toga i u Los Angeles gdje je počeo svoju glumačku karijeru. Liotina prva filmska uloga stigla je u filmu “Usamljena dama” iz 1983.

Ads