Zorica Marković je srpska turbofolk pjevačica koja je rođena 1959. godine u Kosjeriću. Ona je još od malih nogu pjevala na poljima dok je čuvala ovce, iako ona ima samo 8 godina razreda škole, Zorica se prslavila osamdesetih prošlog vijeka kada je prodala preko 5 miliona albuma. Onaj koji se smatra da je najviše zaslužen za njen proboj na sami vrh estrade jeste Mitar Mirić, jer joj je on omogućio da gostuje na njegovim nastupima i tako pokaže svoj talenat koji ima.

Dok je još bila mlada znala je da trenira odbojku i aktivno se bavila sportom, a sada u svoje slobodno vrijeme trenira džogu. Njeno se ime često pojavljuje u medijima kada je povezuju sa mlađim momcima. Također, navodi se da je ostala dužna mnogim kolegama sa kojima je sarađivala i sada si prikazuju u lošem svjetlu.

Svima je poznata kao “kabadahija” koja nam dolazi sa estrade, ali ona je nekada bila i više nego ženstvena. Sada je Zzorica sve iznenadila kada je na društvenim mrežama objavila slike sa svadbe koje niko nije vidio do danas. Zorica je na svom vjenčanju imala crvenu kosu i zatvorenu vjenčanicu, a ona i mladoženja nisu skidali osmjeh sa lica, ali njihov brak je trajao samo nekoliko godina. Prije nekoliko mjeseci je kružila priča kako je njen suprug Kemal sa kojima je u braku već 9 godina pretukao, a bila je učesnica i mnogih rijaliti takmičenja Parovi i Zadruga. Poslije toliko godina braka oni su se rastali i svako je krenuo svojim putem, ona je nastavila sa muzikom a on sa ugostiteljstvom.

Ads