U današnje vrijeme veoma teško je održavati zdravu i normalnu tjelesnu težinu, jer jedemo dosta hrane koja u sebi sadrži dosta šećera, a i mnogo je namirnica koje su poskupile na Balkanu. Po svemu sudeći dosta toga smo pokupili sa Zapda kada je riječ o stilu življemja, a očigledno je da nam to nikako ne ide u prilog. Dosta na našu tjelesnu težinu utiču i naše svakodnevne obaveze koje imamo, pa tako nekada ne stignemo da napravimo zdrav ručak i onda posegnemo za nekom brzom hranom.

Kada je riječ o Amerikancima, oni su narod sa najvećim postotkom pretilosti na cijeloj planeti, međutim taj trend se širi i dosta je zastupljen i na našim prostorima. Većina onih koji imaju višak kilograma vrlo često posežu za kupovinom skupih tableta ili nekih drugih preparata za mršavljenje, a isto tako i za raznim dijetama kojih na pretek ima na internetu. Ali niko nije svjestan da od tih opcija nema nikakve pomoći, i da nam to nimalo nije potrebno.

Doktor Saša Plečević jedan je od čuvenih liječnika na našim prostorima, koji je vrlo česti zastupljen u medijima, a nedavno je podijelio svoj doktorski savjet vezan za zdraviji život i efikasno mršavljenje. On je otkrio da nije moguće skinuti 15 do 20 kilograma ja samo jedan mjesec, nego je za taj period preporučljivo smršati nekih 4 do 5 kilograma. Doktor je odlučio da sa svima podijeli savjet koji se odnosi na vrijeme u koje treba da jedemo i kako da raspoređujemo svoje obroke, jer to ustvari igra najveću ulogu nego što smo mi to znali.

Njegov savjet jeste da se najdalje doručkuje do 9 sati ujutru, a negdje oko 12 sati da se pojede neka užina. Zatim je rekao da se oko 3 sata poslijepodne treba ručamti, a negdje oko 6 pojesti užinu koja uključuje neko povrće. I za kraj večera treba da bude između 7 i 8 sati, a nakon toga ne treba više ništa jesti. Na sve to treba gledati i koliko kalorija dnevno unosite. Vaša mišljenja?

Ads