U nastavku današnjeg članka jedna jako zanimljiva tema koja će definitivno da zainteresuje sve naše ženske čitateljke. Naime, danas govorimo o maljavosti kod žena, koje su u poslednje vreme itekako izražene. Doktori itekako podsećaju da je sve veći broj pacijenata, upravoi žena i to mlađe životne dobi koje jednostavno ne znaju šta se dešava po tom pitanju. Sve su one naravno u strahu da li je to oopasno, jer je stvarno neugodno kada vam se dlake pojavljuju po licu, a žensko ste.

Naime, u 90% slučajeva ovo ne treba ništa opasno da znači jer može da bude povećan nivo testasterona kod žena, ili sa druge strane ipak opasna dijagnoza da možda imat epolicistične jajnike. Ovo je učestalo, baš iz razloga jer jako veliki procenat devojki koje su polno zrele, kao i žene ne vole da idu kod ginekologa.

Tako primera radi, po rečima doktora policistični jajnici itekako se mogu lepo izlečiti, ali kada se dođe na vreme, odnosno na samom početku bolesti, ali ako se dođe u kassnom stadiju itekako se sve može jako isskomplikovati. Na primer, jedna od gorih posledica je to, da se može desiti problem sa samim začećem. Hormonski disbalans je itekako jako opasna, a jako je važno po doktorskim savetima na vreme primetiti prve znakove, odnsono simptome na vašem telu, a jedno od njih je svakako i veliki broj dlaka na telu. Također i kašnjenje ciklusa može da bude jedan od znakova da neđto nije u redu sa vašim hormonima. Pojava akni, kao i opadaanje kose je jedan od simptoma koji je primetan kod žena u poslednje vreme.

Ads