Korona virus je ušao i u novu 2021. godinu sasvim normalno, a cijeli svijet je u velikoj krizi zbog pandemije. Tako da još uvijek nije poznato da bi moderna medicina mogla da odnese pobjede na ovim opakim virusom koji svakim danom mutira. Veliki broj doktora je udružilo snage, kako bi pokušali da mu stanu u kraj, ali po svemu to nije baš moguće i odvija se sporo.

Na tržištu imamo već 3 vrste vakcina a to su ruska, kineska i američka, međutim ni jedna od ovih vakcina nije dala neke određene rezultate jer je ovaj virus nepredvidljiv. Tako da se jednostavno još uvijek nije našla vakcina koja kada je jednom primite, da ste sigurni od virusa. Dugo je vremena se polemiše koje su krvne grupe najviše podložene korona virusu i zarazi, a mišljenja stručnjaka su bila podijeljena. Puno se puta polemisalo da ljudi koji imaju poprilično jako imunitet su definitivno najsigurniji od oboljevanj korona virusa. Ono što je sada jako popularno jeste, da znate koja ste krvna grupa, jer se ovaj opaki virus vezuje za eritrocite. O jednoj jako osjetljivoj temi je prije par sedmica na jednoj emisji je govorila doktorica Zvravković, a ona je imala puno konkretnih stvari da izjave za srpske gledaoce.

Ako niste znali da je ona direktorica KBC Bežanijska kosa, pa je rekla za medije pokazalo se u praksi, po statistici da je grupa ! najplodnožnija za oboljevanje dok svi oni koji su nulta grupa imaju šanse da se zaraze i da nastradaju od korona virusa. Odmah provjerite da vidite koja ste krvna grupa.

Ads