Ona je jedna od najpoznatijiih ali i najkritikovanijih, ne samo pjevačica nego općenito osoba u Srbiji. Naime, čini se kako u njenom slučaju ne postoje oni koji su neutralni po pitanju nje, ljudi ili je vole ili je ne podnose. Naš balkanski mentalitet je takav da kad god nekome krene u životu, ako nije legao po nekim “balkanskim” standardima, odmah treba da ga se kudi i gura prema dolje. Istina, za neke stvari sama je odgovorna, ali isto tako, ona nikoga nije ubila niti ikome direktno naudila, a stavljalo je se na tapete ne samo mjesecima, nego već dvije godine.

Koliko je samo njenih kolega varalo svoje supruge i supružnike, o svakome se pisalo kratko i prelazilo na druge teme, ali se Jeleni ništa ne prašta, barem ona tako smatra, te je o tome pričala u intervjuu u novogodišnjoj emisiji. Također se dotakla teme svoga braka, odnosno voditelj ju je pitao direktno o njenom statusu braka, na što je Jelena kazala: “Duško i ja živimo pod istim krovom zajedno, podižemo svoje kćerke. Mi smo u braku i to je sve što treba da se zna”, kazala je Jelena. Također je poručila svima da je bolje da se brinu oko svojih problema umjesto njenog braka.

Nakon ovog intervjua, mnogi su i dalje tvrdili kako je sve to samo farsa, i da samo neće javno da objave da su se rastali. Međutim, na nekim od snimaka sa Nove godine, vidi se upravo Duško kako sjedi u dnevnoj sobi, dok gledaju njen koncert, a kasnije smo ga imali prilike vidjeti i na snimku kada je palio vatromet u dvorištu, tako da Duško ipak živi sa njima.

Ads