Većini žena je ljepota i srešenost uvijek na prvom mjestu, u koje one ulažu kako puno vremena tako i puno novca. Skoro pa sve žene žele u svakom mogućem trenutku da izgledaju savršeno i besprijekorno, stalno idu na frizure, u kupovinu, posjećuju razne salone ljepote, sređuju nokte i još mnogo toga. U nastavku mi vam donosimo priču jedne žene koja je odlučila da svoje iskustvo podijeli sa svima.

Ova priča nam dolazi iz Južne Karoline, a radi se o djevojci po imenu Ešli Čefin, koja se tu doselila 2018.godine, i kojoj je prioritet bio da nađe novi salon u kojem će ona raditi nokte. “Poš nejl spa”, joj je djelovao kao odgovarajuće mjesto, a od kada je tamo a to je već preko 3 godine, ona ima samo lijepa i pozitivna iskustva, ali njoj je sada u tom salonu zabranjeno da radi pedikir. Ona je otišla na zakazani termin za svoj pedikir, i kao i obično radnica je počela sa pripremama za tretman, te je u jednom trenutku samo ustala i otišla.

Zatim joj je prišla recepcionarka koja joj je rekla da ona ne može da dobije pedikir zbog težine, jer politika salona je takva da ukoliko klijenti teže više od 140kg, su sami odgovorni ukoliko se stolica polomi. Ona se nakon toga pokupila, otišla i sjela u svoj auto, a kako je rekla osjećala se mnogo neprijatno i poniženo. Portparol salona rekao je da su ograničenja težine nametnuta zbog sigurnosti kupaca i otkrio da recepcionerka nije više zaposlena u salonu, ali i obećao da ubuduće neće biti ovakvih diskriminišućih postupaka.

Ads