Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je stalno u pokretu a njegovi saradnici tvrde da njegov radni dan traje vrlo često i po 20 sati. On obilazi teren, otvara bolnice, stalno gostuje u medijima i pored toga radi i svoj redocvan posao, tako da kod svoje kuće uglavnom samo prespava.

Posljednjih nekoliko mjeseci je radio i nedeljom  pa je Vučić  odlučio da je vrijeme da se malo opusti i odmori. Nakon što je imao službeni sastanak sa predstavnicima Azerbejdžana sa kojima je pregovarao o prodaji oružja njihovoj zemlji on je otišao u kuću svojih roditelja da provede vrijeme i sa njima i da napuni baterije za sve obaveze koje ga čekaju u budućnosti.

Kuća se nalazi u Jajincima i pored nje se nalazi i veliko imanje u kojem najveći dio zauzima voćnjak u kojem najviše ima jabuka. On je na ručak pozvao i Anu Brnabić, predsjednicu vlade Srbije koju smatra svojim prvim čovjekom, odnosno ženom, od povjerenja. Njih dvoje su prošetali po voćnjaku u kojem je Ana ubrala i nekoliko jabuka, a nakon toga su malo sjedili u hladu ispred kuće i popili po čašu vina.

Iako u porodičnom okruženju i ovaj njihov susret je prošao radno jeer su njih dvoje razgovarali o pomoći koju država sprema za sve one čiji je rad ugrožen pandemijom korona virusa a tu ponajprije spadaju ugostitelji i turistički radnici u Srbiji. Presjednik se pohvalio i na Instagramu kako je u očevoj kući ugostio Anu Brnabić i kako njih dvoje imaju još dobrih vijesti za sve a posebno za radnike iz turizma i ugostiteljstva.

Ads