Pandemija korona virusa je malo oslabila, iako smo se nadali da je sa njom gotovo. Ipak, nagli porast broja zaraženih u našem regionu posljednjih dana, kao i situacija u zemljama Latinske Amerike pokazuje da je korona virus još uviejek tu i na žalost, najvjerovatnije će odnositi ljudske živote sve dok se ne pronađe efikasna vakcina.

Miloni ljudi su zaraženi a među njima se nalaze i brojne slavne ličnosti od kojih su neki i podlegli od zaraze. Tako smo  posljednja tri mjeseca saznali za mnoge poznate sportiste i pjevače koje je korona uzela, a danas nam je stigla vijest i da je bivši poznati fudbaler iz Meksika, Aaron Padilla Guiterrez preminuo od korona virusa u svojoj 77-oj godini.

On se u Meksiku smatra jednim od najboljih fudbalera koje je ova zemlja ikada imala, a za reprezentaciju Meksika je u svojoj karijeri odigrao 55 utakmica i dao osam golova. On je učestvovao i na dva Svjetska prvenstva u dresu svoje zemlje. Igrao je u Engleskoj 1966-e a zatim i u Meksiku 1970 godine. Te godine kada je Meksiko bio domaćin Svjetskog prvenstva, njihova reprezentacija je ostvarila i najveći uspjeh i ušli su  u četvrtfinale. On je igrao za najpoznatije meksičke klubove među kojima su Atlanta, Pumas i Verakruz.

Trenutno je Meksiko jedno od najvećih svjetskih žarišta korona virusa i broj zaraženih je prešao 150 hiljada osoba, a od posljedica zaraze je preminulo preko 17 hiljada ljudi.  Zbog sve gore situacije sa pandemijom u cijelom svijetu stižu svakodnevna upozorenja o nošenju zaštitne opreme i obaveznoj fizičkoj distanci koju bi svi trebali poštovati.

 

 

Ads