On je jedan od najpoznatijih voditelja na ovim prostorima, čovjek koji se okušao u raznim ulogama, a već godinama je jedno od najpopularnijih lica iz srbijanske javnosti. To nije ni čudno obzirom da je Ognjen u svoju karijeru uložio jako puno vremena, rada i truda, ali ima i tu harizmu koja očara ljude, kao i spontanost, pa tako zna kako tačno treba sa svakim gostom koji se pojavi u njegovoj emisiji. Pored voditeljskih angažmana svi ga se sjećamo i po fenomenalnoj grupi Flamingosi gdje je Amidžić pjevao zajedno sa pokojnim Marinkom Madžgaljem.

Njih dvojica bili su pravi hit, a tih vremena se često prisjeti i sam Ognjen iako o tome skoro nikako ne priča u svojoj emisiji. Naime Ognjen i Marinko su bili baš dobro pjevački / glumački dvojac, a bili su dosta bliski i izvan kamera te su uvijek vrijedili za velike šaljivdžije. Tako su osnovali svoj bend Flaminogsi, koji je za kratko vrijeme postao planetarno pogtovo što u njemu pjevaju obojica i to se vidi da je u pitanju dobro vrijeme sa dobimrim s. Ognjen ima sina za kojeg bi dao sve, on kaže da je njegov sin njegov najveći ponos i ono najbitnije u životu, iako ne voli previše medijski eksponirati svoju porodicu.

Ipak, u svojoj emisiji sebi može dati malo oduška pa i zezati tako svoje goste, a vrlo često za njih spremi neke interesantne igrice, što možete vidjeti i tokom emitovanja, ali to zadovoljstvo da igrate protiv glavnog odgovornog je posebno, iako je skoro neizvodivo barem u njegovoj emisiji.

Ads