Na žalost, došlo je to vrijeme kada nas samo dočekuju tužne vijesti sa svih strana. Svako malo prenese se vijest o smrti neke javne ličnosti koja je na neki način obilježila živote ljudi na ovim prostorima, bilo da se radi o poznatim pjevačima, muzičarima ili ljudima iz nauke. Neki od njih preminuli su tragičnom smrću, dok su drugi pak otišli sa ovog svijeta u velikim mukama kroz teške bolesti.

Nažalost, danas je stigla vijest o tome da nas je napustio veliki hrvatski pjevač Krunoslav Kićo Slabinac. On je mnogima bio poznat po tamburici koja je bila dio njegovog muzičkog izražaja. Kićo Slabinac je već neko vrijeme bio bolestan i više puta je bio hospitalizovan, a o njemu se pisalo više puta u regionalnim medijima. Kićo je imao velikii broj obožavalaca, a iza sebe je ostavio i dvojicu sinova Ivana (39) i Pavu (41). Naime, sve je krenulo nizbrdo navodno nakon što je Slabinac imao operaciju srca. Nažalost, ta operacija nije dala dovoljno dobre rezultate te je morao na još dvije operacije, a to je očigledno bilo previše za njegov organizam i nije mogao sve to da podnese.

Krunoslav Kićo Slabinac rođen je 1944. godine u Osijeku, a postao je vrlo poznat 1970-tih godina, a ostao je popularan dugo godina, te se njegove pjesme čak i dan danas pjevaju, a pored toga je bio i kompozitor i aranžer te je sarađivao sa velikim brojem poznatih pjevača. Pisalo se o njemu svašta pa su tako čak bil inavodi da je posljednja dva mjeseca bio u komi, iako to nije u potpunosti potvrđeno.

Ads