Za Jelenu Karleušu je čuo svako ko živi ne samo u Srbiji nego i u cijelom regionu pa i širom svijeta, ako se sjetimo da je i slavna Kim Kardašijan komentarisala Jelenin modni stil, koji je i sama kopirala. Ona je rekla da je Jelena žena od stila, a takvo mišljenje ima i sama Karleuša koja se prozvala balkanskom divom.

Nju u medijima zovu i malom od skandala jer je po njima puno poznatija nego po svojim pjesmama. Jelena već dosta dugo nije snimila ništa novo, uhljebila se u žiriju u Zvezdama Granda gdje sa Marijom Šerifović čini pravi tandem. Za Jelenu se zna da je bez dlake na jeziku i da uvijek kaže ono što misli i to na prilično brutalan način.

Jelena je i o sebi davala neke izjave koje baš i nisu tačne a jedna od njih je da ima IQ preko 200 što imaju samo genijalci, ali nikada nije pokazala neki dokaz o rezultatima testa inteligencije, ako ga je uopšte i radila. Isto tako, Jelena voli da se pohvali kako je vegeterijanac i priznaje da je nekada jela meso a sada je postala i veliki borac za prava životinja i bori se za njihovu zaštitu. Ona je na Instagramu napisala i jednu objavu koja se odnosi na sve koji ubijaju insekte kojih sada u ljetnjem periodu ima jako puno.

Ona je  u objavi napisala da ne može da shvati ljude koji ubijaju insekte ili bilo koje životinje samo zato što smatraju da su one ljigave ili ružne. Jelena je rekla da su i ljudi vjerovatno ružni životinjama ali nas one ipak zbog toga ne ubijaju. Ona smatra da bi roditelji puno više trebali da uče svoju djecu o humanom odnosu prema životinjama da ne bi izrasli u nasilnike.

Ads