Voditeljka Jovana Jeremić progovorila je o prostituciji, te je u svojoj emisiji otkrila ko su po njoj ”bračne prostitutke”. Rekla je kako je uvidjela da je opet aktuelna tema prostitucija, a da bi ona ipak u cijelu tu priču uvela termin ”bračna prostitutka” što je ona već nekada prije spominjala u svojim emisijama, te da sada ima namjeru da svima objasni šta to znači.

Rekla je kako njoj nisu sporne žene koje se bave najstarijim zanatom, te čak ni one za koje se nagađa da su dio elitne prostitucije, koje su u svijetu javnosti, pjevačice, TV voditeljice, glumice, rijaliti učesnice. Za nju su intrigantne druge vrste prostitutki a to su bračne prostitutke, a kako Jovana kaže: ” To su žene koje važe za vrlo ugledne žene iz sveta javnosti, koje su udate za ugledne i cijenjene muškarce, a suštinski nisu ništa drugo nego koristoljubive žene koje su se udale, ne iz ljubavi, nego iz koristi i interesa. Najčešće je finansijski interes” – rekla je Jovana, pa dodala:

Dodala je kako bi se novinari trebali pozabaviti temom ko su žene uspješnih moćnih muškaraca, koje nisu na tom nivou uspješne kao njihovi partneri, već su udajom stekle status u društvu. Rekla je i da one ne trebaju da budu primjer mladim ljudima, jer svaka žena u braku treba prvenstveno da voli svoga muža, pa tek onda da gleda njegovu situiranost, kao i da brak može da opstane samo ako je muškarac u svakom aspektu jači od žene i može da je drži kao malo vode na dlanu. Većina tih bračnih prostitutki, kako kaže Jovana, vara svoje muževe, jer ko je jednom prostitutka, kako kaže, uvijek je prostitutka

Ads