Cijeli ovaj period otkako je pandemija počela nekako je zavijen u negativne misli, obzirom da su nam životi izmjenjeni iz korijena, ograničavano nam je kretanje, svaki naredni korak mora dobro da se promisli, ne možete više bezbrižno razmišljati kako ćete otići u šetnju ili šoping, a kamoli zaputiti se u drugu državu bez ikakvih problema. Nažalost, došli smo u takvu realnost da za prelazak granice moramo da guramo štapiće u nos, dok bez maske na licu ne možemo ići skoro nigdje. Sada se svi sa sjetom prisjećamo vremena prije 2020. godine kada nismo znali cijeniti, niti smo znali koliko smo zapravo bili slobodni, za razliku od danas.

Ipak,  to sve nije razlog da ne nađemo načina za malo zabave i u ovakvim vremenima, pa su tako Crnogorci Radonja i Milonja Blagojević došli na jednu zanimljivu ideju. Naime, oni su odluliki da naprave izolacijsko takmičenje: cilj takmičenja je da nema jednog pobjednika, nego da što više njih izdrži u izolaciji u kolibi sedam dana, a da pri tome ne koriste niti mobitele niti internet u potpunosti. Naime, ove kolibe nalaze se u etno selu, čiji je vlasnik upravo Milonja. Što se tiče kandidata, postoji troje kandidata iz Srbije, dvoje iz BiH i nekih desetak Crnogoraca.

Hranu će redovno dobijati, ali u mjeri i samo zdravo, kako bi se što više promovisao zdraviji život. Također, svi oni koji uspiju izdržati sedam dana dobit će po tristo eura. Međutim, ako neko bude odustajao morat će platiti 105 eura kazne. Dozvoljeno je nošenje knjiga ili materijala za crtanje, šta više preferirate, ali su zabranjeni i duhan i alkohol, i to nema izlaska iz kolibe kada jednom uđete.

Ads