Uvijek je bilo pojedinaca u našim krajevi, koji su se žalili na rad svojih doktora i medicinskih radnika. Uvijek je tu bilo priča kako se pojedinim radnicima u bijelom ne može ni prići, niti se može kod njih naručiti na pregled a da se prije toga ne urući neki poklon ili možda koverta u kojoj bi trebao da bude novac, ali se uvijek pričalo kako je sve više takvih situacija, loših predstavnika ljudi u bijelom, nego onih dobrih.

Trenutno u ovoj situaciji sa korona virusom, doktori i medicinari su se predstavili kao pravi heroji u borbi protiv pandemije, ali i u kriznim situacijama, međutim postoje i oni koji nisu na ponos svom poslu koji rade. Sada se pojavio na internetu snimak doktorice iz Doboja Sanje Govedarice, a na snimku ona prijeti pacijentu kako će ga udariti u međunožje.. Ovaj je snimak izazvao velike reakcije kod ljudih u javnosti, a ona je samo rekla kako svi znaju ko je ona. Na tom se snimku jasno vidi kako jedna radnica u bijelom mantilu prijeti pacijentu kako će ga bubnuti nogom, a sve je to snimala druga ženska osoba kojoj je medicinska radnica poručila da je treba da bude stid što to radi. veliki broj reakcija je izazvao ovaj video u javnosti, a mnogi su potvrdili da je sve nastalo u dobojskoj bolnici, a otkriven je i identitet ove zdravstvene radnice koja radi na odjelu za neuropaihijatriju.

Nakon nekog vremena je ona rekla za novinare sljedeće: “Narod koji mene zna, zna ko sam i kakva sam, a kako Goran Bregović kaže, “nije bitno šta narod priča, bitno je kakav sam na slici”, e tako i ja isto. Meni je žao što sam bila ružna, grozna, na onom videu, a narod zna dobro ko sam ja. Žao mi je samo što sam bila grozna.”, rekla je ona.

Ads