Keli Le Brok je nekada bila veoma popularna glumica, koja je već neko vrijeme u penziji, a prije nego li se proslavila kao glumica bila je i veoma poznati model, a njeni najpoznatiji filmovi su ”Žena u Crvenom”  i ”Ludi naučnik”

Danas Keli ima 59 godina i sada se veoma rijetko pojavljuje na crvenom tepihu, a ono po čemu je danas prepoznatljiva je njeno lice koje su totalno uništile plastčne korekcije, a na njen izgled je dosta uticala i njena ovisnost o nekim narkoticima kao i ljekovima za bolove.

Keli je kada je imala samo 16 godina počela da radi kao model, da bi već sa 19. godina završila na naslovnici Vogue magazina, a nakon toga su stigle i prve ponude za holivudske filmove. U to vrijeme je krenula i njena turbulentna veza i brak sa glumcem Stivenom Segalom koji je trajao od 1987. godine pa sve do 1996. a nakon razvoda je rekla sljedeće:

“Odlučila sam da napustim Holivud kako bih odgajala djecu daleko od kamera i znatiželjnih pogleda. Nisam željela da gledaju, niti da osjete negativne posljedice mog razvoda. Tako sam otišla u brda gdje sam doslovno živjela u divljini bez televizora pune 24 godine”,