U nastavku današnjeg članka mlao ćemo da govorimo o segmentu zdravlja, koje je u današnje vreme i više nego bitno za svaku osobu. Mnogo je pacijenata koji dođu kod ddoktora u kasnom stadiju neke bolesti, a na vreme jednostavno nisu oslučkivali šta im organizam poručuje, pa tako mi danas govorimo stolici, koja je itekako bitna za svau osobu.

Prema procenama sstručanjaka, osoba koja svako jutro ima redovnu stolicu, ona je u biti najzdravija, a imamo i osoba koje nemaju stolicu po par dana, pa čak i 7 i više, i to je njima normalna stvar. Jako je bitan segment same ishrane, što više vlakana, voća i povrća, kao i dosta kretanja preduslov je za dobru stolicu, pa samim time i ste puno zdraviji.

Međutim, u današnje vreme kada je ssve apsolutno podređeno novcu, i fazi preživljavanja, ljudi jednostavno nemaju vremena da se zdravo hrane, a mi danas govorimo o tome, kako na osnovu booje i oblika vađe stolice možete jako lako da shvvatite koliko ste zapravo zdravi. Ako je smeđa ili žuto smeđa onda je to prirodna boja stolice, i nemate brige. Ako je čak malo sivkaste boje, onda vam telo signalizira da je veza između jetre i creva blokirana. Crna ili crvena boja može da bude posledica cvekle ili neke druge ljute hrane, ali ako je niste konzumirali onda je najbolje da potražite pomoć doktora.

Najzdravija stolica je ona koja izgleda poput kobasica, sa malim zarezom na vrhu, i na kraju ako vam je stolica baš svetla to je nedostatak ishrane u kojoj ima dovoljno esencijalnih kiselina.

 

Ads