Da svijet polako pada u očaj i da se svaki dan mogu sresti znakovi koji nagovještavaju apokalipsu, dokazuju razne događaji, pa evo imamo pandemiju korona virusa, te u posljednje vrijeme pojačane razne prirodne katastrofe te nismo baš sigurni šta nas očekuje u budućnosti.

Tako je ovaj put jedna vijest iz Kolumbije uzdrmala svijet.

Naime, transrodna manekenka Danna Sultana, porijeklom iz Kolumbije, rođena je kao muškarac, ali se identifikuje kao muškarac nedavno je objavila na društvenim mrežama da očekuje bebu zajedno sa svojim mužem.

Da stvar bude zanimljivija, njen muž Esteban Landrau je rođen kao žena, a identitifikje se kao muškarac.

Ovu radosnu vijest ona je objavila na društvenim mrežama sa porukom “Ljubav je ljubav”, a na toj društvenoj mreži prati je preko 220 hiljada ljudi, dok njen muž je u osmom mjesecu trudnoće.

Bebu su začeli prirodnim putem jer su oboje zadržali svoje organe sa kojima su rođeni, saopštili su iz lokalnih medija.

Esteban je skoro imao trudove gdje je sve ukazivali na to da će  roditi prije vremena , ali su mu u bolnici rekli da je to jedna sasvim normalna reakcija.

U svojoj objavi su informisali javnost da će dijete biti dječak i da će mu dati ime Ariel, te će samim tim činiom pružiti nadu svim transrodnim osobama jer te prema njima te osobe se još uvijek bore sa nedostatkom identiteta, diskriminacijom i problemima u vezi sa time.

Reakcije na društvenim mrežama su podijeljenje, neki to osuđuju, a neki su dali velika podršku cijelom ovom slučaju.

Šta vi mislite o ovome? Kakve su vaše reakcije?

 

Ads