Od kada se pojavio korona virus, koji nas u početku i nije strašno zabrinjavao jer se sve dešavalo u Kini koja je daleko, postoje mnoge teorije zavjere. Kada se virus proširio po cijelom svijetu i kada je proglašena pandemija, većina je shvatila da ljudska rasa ima ogroman problem i skoro cijeli svijet je mjesecima bio u izolaciji i skoro sve je stalo.

Sve države u našem regionu su dobro prošle i nijedna nije doživjela italijanski ili španski scenario, čega smo se najviše bojali. Od kada su ukinute vanredne mjere, ljudi su počeli da se ponašaju kao da virus više ne postoji i opet je u regionu došlo do povećanja broja zaraženih, ali sa mnogo blažim ili nikakvim simptomima, što je opet podgrijalo priče da virus uopšte ne postoji ili da nije ništa gori od obične prehlade.

Ipak, ako pogledate vijesti koje stižu iz zemalja gdje je sada pandemija korona virusa na vrhuncu, trebamo se uozbiljiti i poštovati preporuke koje su dali krizni štabovi a koje se odnose na nošenje zaštitne maske i fizičku distancu. Jedna od zemalja u kojem je pandemija na vrhuncu je i Bolivija u kojoj je broj zaraženih prešao 21 hiljadu a broj preminulih od korone je preko 700 osoba.

Vlada u ovoj zemlji u potpunosti zanemaruje opasnost od korone i ne poduzima skoro nikakve mjere i zbog toga je jedna televizija u svojoj emisiji pod nazivom ” Nema laži” odlučila prikazati zadnje trenutke čovjeka koji umire od korona virusa. Oni su prenosili zadnje minute njegovog života i borbu ljekara da ga spasu, u čemu nisu uspjeli. Ova emisija je izazvala oštru kritiku vlade koja je optužila televiziju da nepotrebno širi paniku među stanovništvom.

Ads