U većini zemalja regiona je ova godina izborna pa je tako i u Hrvatskoj gdje uveliko traje predizborna kampanja koja baš i nije fer i najveću prašinu za sada dižu izjave i postupci pjevača Miroslava Škore koji se na prošlim izborima kandidovao za poziciju predsjednika države a sada sa svojom strankom i partijama sa kojima su u koaliciji, ima velike ambicije na svim nivoima vlasti.

Radi se o bloku koji okuplja desničare i nacionaliste i Škoro se trudi da osvoje što više glasača i pristalica. Zbog njegovih stavova i izjava je stao na žulj mnogima a posebno ženama pa je na društvenim mrežama krenula jedna jako interesantna inicijativa u kojoj žene pokazuju Škori srednji prst i na taj mu način daju do znanja šta misle o njemu ali i o stavovima koje zastupa.

Prva je krenula zamjenica gradonačelnika grada Osiejka Žana Gamoš koja je svoju sliku sa podignutim srednjim prstom koji je upućen Škori objavila na svojim profilima. Sve je krenulo kao odgovor na Šlkorinu izjavu da ako žena bude silovana i zatrudni, o svom abortusu ako ga želi, treba da se dogovori sa porodicom a ne da sama odlučuje o tome.

Ovaj potez Žane Gamoš su slijedile mnoge žene u Hrvatskoj, a među njima je i veliki broj poznatih ličnosti a jedna od njih je i bivša predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović koja je uz svoju fotografiju sa uzdignutim srednjim prstom poslala Škori i poruku u kojoj je rekla da se pridružuje svim ženama koje ovim nepristojnim gestom izražavaju svoj užas i šok a protiv onih koji žele da Hrvatsku vrate vijekovima unazad.

 

Ads