Epidemiolog doktor Predrag Kon  je jedan od najpoznatijih članova kriznog štaba u Srbiji je gostovao u Jutarnjem ptogramu RTS televizije i napokon izgovorio i neke lijepe stvari. On je poznat po tome što je jako oprezan i uvjek opominje da se svima nama može desiti katastrofa ukoliko se ne budemo pridržavali mjera i mnogi ga smatraju pticom zlosutnicom, pa su ovakve riječi iz njegovih usta zvučale kao muzika za uši svih građana.

On je naime rekao da dolazi do smanjenja potencijala prenošenja virusa što se može ustanoviti po tome što ima sve više kontrolnih pregleda a to po njemu znači da se bolest završava. U Srbiji se u bolnicama smanjio broj pacijenata koji su zaraženi korona virusom i sve su to pokazatelji da se izlazi iz vrlo nepovoljne epidemiološke situacije u kojoj se država nalazila.

Ipak, on ne bi bio doktor Kon da nije napomenuo da je još daleko od momenta kada će se situacija stabilizovati, posebno u Beogradu i ostalim većim gradovima u Srbiji. Dokotr Kon smatra da je do poboljšanja situacije došlo jer su se građani počeli više pridržavati donesenih mjera ptije svega je njih mnogo više počelo da nosi zaštitne maske i izbjegava velika okupljanja.

Također se poštovala i distanca i vodilo se računa o  higijeni ruku što je u prvom trenutku dovelo do izravljavanja krive a zatim i do njenog spuštanja. Pokazuje se da u cijeloj državi dolazi do opadanja pandemije i aktivnosti viursa i sve se sada stavilo pod kontrolu, ali treba i dalje biti jako oprezan posebno kada su u pitanju mladi ljudi koji najviše imaju kontakata i od kojih mnogi ni ne znaju da su zaraženi.

 

Ads