Da srpska estrada živi luksuznim životima dokazuju upravo silne fotografije i snimci na njihovim društvenim mrežama gdje se hvale luksuznim vilama, skupim automobilima, dizajnerskom odjećom i nakitom, raznoraznim putovanjima i brojnim drugim stvarima, ali im to baš sad i ne ide toliko u prilog, obzirom da već mjesecima mnogi nemaju posla, pa su odmah izašli u javnost kako bi se požalili da im je teško i da je i njima potrebma pomoć od države.

Naravno, to nije daleko od istine, jer ipak, obzirom da je pandemija krenula u martu, i da od tada većina nema skoro nikakve nastupe, to je faktički skoro devet mjeseci bez rada i novih primanja, barem za neke. Međutim, ima i onih koji su se oglušivali na mjere i naredbe Kriznog štaba pa su koristili svaku priliku da nastupaju. Međutim, treba uzeti u obzir i da nije svako jednako tražen na nastupima, pa tako Jana Todorović kaže kako je ona jedna od najtraženijih i da joj telefoni stalno zvone, a smatra da je to vjerojatno zato što je prililno skromna osoba, pa tako nije htjela komentarisati ni koliko novca, odnosno bakšiša dobija po nastupu. Ona je kazala kako znaju biti velike sume u pitanju, ali isto tako to ne dobija samo ona nego se dijeli na jednake dijelove.

Čak i kada je u pitanju suma od stotinu hiljada eura, to sve ne ide samo njoj, nego se dijeli, a većinom zapravo fiksnu stopu imaju jer se u startu dogovre sa vlasnicima kluba ili organizatorima privatnih veselja.

Ads