Od početka pandemije se rade mnoga istraživanja nad pacijentima koji su zaraženi, da bi se vidjelo kakav učinak ova infekcija ostavlja na ljudski organizam. Na ovaj način se može puno saznati o samom virusu što doprinosi bržem pronalasku vakcine koja će nas zaštititi.

Tim najboljih belgijskih naučnika je došao na ovaj način do vrlo važnog otkrića koje pomaže osobama koje su već zaražene da što prije izbace virus iz svog tijela a njihove zaključke su podržali i neki naši ljekari. Naime, studija koja je rađena na univerzitetu u Antwerpenu je pokazala da se šteta koju korona virus nanosi našem organizmu može spriječiti konzumiranjem određenih namirnica.

I nutricionisti u Belgiji su uputili građanima poziv da što više konzumiraju voće i povrće posebno sada kada ga ima u izobilju jer to pomaže oporavku od infekcije. I bez virusa je bilo preporučljivo u ljetnim danima kada su temperature visoke izbaciti iz prehrane prženu i masnu hranu, a sada je to neophodno kada imamo pandemiju. Naime, kada konzumiramo voće i povrće u našem organizmu se smanjuje PH vrijednost i to smanjuje mogućnost da u tijelu dođe do većeg oštećenja pod djelovanjem korona virusa.

Prema statistikama koje se vode u državama u kojima se tradicionalno konzumira više kisele hrane i smrtnost je veća, a postoji i istraživanje kojim se utrdilo da postoji veza između alkalne hrane i korona virusa. Prema ovom istraživanju virusu odgovara kiselost od 5,5 i 8,5 i zato treba konzumirati hranu koja je bogata alkalnim tvarima. Na taj način ćete svoj organizam sačuvati od štetnih posljedica koje ovaj virus izaziva.

 

 

Ads