Veliki broj pjevača i pjevačica osjeća se prilično ugroženo u posljednjih nekoliko mjeseci, obzirom da je pandemija direktno uticala i na njihove prihode i posao. Nije jednostavno biti estradni umjetnik ovih dana, to je sigurno, ali nije teško samo njima, nego i glumcima i drugim ljudima koji se bave poslom u zabavnoj industriji i šoubizu. Naime, većina glumaca općenito ima manja primanja od estradnjaka, tako da dosta njih nije imalo od čega ni uštediti za crne dane.

Naime, na estradi sada opet najviše i najglasnije pričaju oni koji su među najpoznatijim i koji su uzimali hiljade eura po svakom nastupu, a sada tvrde kako nemaju novca i nemaju od čega da žive, iako vozaju luksuzne automobile i žive u skupim kućama i stanovima. Mlada Teodora Džehverović jedna je od pjevačica koja kaže da jako teško živi ovih dana, obzirom da se na nastupe ne može u većini slučajeva, a da se živjeti mora, i da niko ne pita kako da se plati sve za život ali i pjesme. Naime, ona je tako pronašla drugi način da zaradi, a to je da snima video čestitke za fanove. Međutim, njene čestitke se naplaćuju ni manje ni više nego 500 eura. Mnogi kad su čuli za to napali su je, a ona se branila kazavši:

“Problem je kad pevam, kad reklamiram stvari, a i kad pristanem na ovakav projekat. Od čega ljudi misle da ja živim?! Niko ne pita od kojih para će se platiti pesme i spotovi, a od marta mi pevači ne radimo kako treba. Uložila sam mnogo para i truda da bih postigla sve ovo do sada i normalno je da naplatim.” Pored nje, čestitke snimaju i Viki, Dragan Marinković Maca, Sanja Đorđević i brojni drugi, ali sa puno manjim tarifama.

Ads