Kupovina po radnjama polovne robe, tzv. second hand radnjama se svakako može nazvati i potragom za blagom, ali tu se obično misli na neku staru i veoma vrijednu haljinu ili na neku drugu garderobu. Tako je i ova žena našla jednu dizajnesrku torbu koju je platila 7 dolara ili 800 dinara, ali ju je kasnije šokirao sadržaj koji je pronašla u torbi. Naime, Linora Silverman je otišla u lokalni second hand u svom rodnom gradu u Filadelfiji i pazarila “Coach” torbicu za male pare. Kada je došla kući krenula je da je čisti jer je bila dosta prljava, sa ostacima šminke u njoj, te je torbu zbog toga bila isprevrtala sa svih strana,pa i dno, te se šokirala kada je ne dnu torbe pronašla kovertu sa pismom i sa novčanicama u vrijednosti od 300 dolara:

” Čekajte kad vam kažem šta sam pronašla unutra” – a zatim je uperila kameru u unutrašnjost torbice. Inače, video ima preko 3.500.000 pregleda i preko 2.400.000 lajkova na TikToku.-‘‘ Pogledajte unutra, sva je prljava i masna, ali sam mislila da mogu da je očistim” – rekla je, a kada je stigla kući, počela je sa čišćenjem i tada je otvorila preklop na dnu torbice da bi i odatle krenula velika prljavština. I tada je pronašla nešto šokantno, kovertu sa novcem te je pokazala i mjesto na kojem je sve to pronašla. Na koverti je bilo i nekoliko napisanih riječi, koje je Linore pročitala svima:

” Imam troje djece, a oni će dati moje stvari Gudvilu (dobrotvorna organizacija) kada umrem, pa ja sada stavljam njihovo naslijedstvo u moje omiljene stvari.” Dalje je kod čitanja cijela priča dobila nevjerojatan preokret:” Ovu torbicu sam dobila prije mnogo godina i to od djevojke moga muža. Došla sam kući ranije iz posjete roditeljima u Konektikatu” – pročitala je Silverman i nastavila.

Ostatak pročitajte OVDJE

Ads